Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΝΙΛ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
(ΕΝΙΛ)


Στην πρώτη συνεδρίαση του, το Δ.Σ της ένωσης έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις :
Να συνταχτεί δελτίο τύπου σύμφωνο με τις αποφάσεις της παγκρήτιας σύσκεψης που έγινε την 08 Οκτώβριου και να αποσταλεί σε όλους τους φορείς του νομού.
Να ενημερωθούν οι γενικές συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία του νομού για τις πρόσφατες εξελίξεις με σκοπό να λάβουμε ομόφωνα αποφάσεις σχετικά με το εφημεριακό καθεστώς και την απαίτηση για άμεση υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Να γνωστοποιηθεί στις τοπικές εφημερίδες η σύσταση του νέου Διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΙΛ.
Να συνταχτεί κατάλογος με τα ονόματα και τις υπογραφές των ιατρών που δεν συναινούν στην πέρα του 48ωρο/56ωρου εργασία.

Aπαιτούμε την πλήρη αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου) χωρίς την υποβολή οποιασδήποτε δήλωσης συναίνεσης. Προειδοποιούν ταυτόχρονα από σήμερα ότι σε περίπτωση καθυστέρησης στην καταβολή των εφημεριών αυτών θα ασκηθεί αμέσως το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας.
Δεν θα δεχτούμε καμία αλλαγή του τύπου εφημερίας εκτός από την ενεργή εφημερία για το 48ωρο/56ωρο. Πέραν τούτου εάν εξαναγκαστούμε σε πρόσθετη εφημεριακή απασχόληση αυτή θα αποζημιωθεί υπερωριακά και άμεσα μετά το πέρας του εργασιακού αυτού μήνα.
Εάν εντός του Οκτωβρίου δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών και δεν διαφανεί η δυνατότητα μιας κεντρικής ρύθμισης που θα συμπεριλαμβάνει σταδιακή μείωση των εφημεριών/γιατρό μέσω νέων προσλήψεων με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου , τότε από την 1η Νοεμβρίου οι γιατροί θα αρνηθούν ρητά την εκτέλεση εφημεριών πέραν των νομίμων ορίων . Καθιστούμε από τώρα το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων αποκλειστικά υπεύθυνους για την αναμενόμενη αδυναμία υλοποίησης των προγραμμάτων εφημερίας των Νοσοκομείων και των Κ.Υ. και για τα προβλήματα που θα προκύψουν στην παροχή υπηρεσιών επείγουσας περίθαλψης των πολιτών , αλλά και στην επαρκή ιατρική φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών. Είναι καιρός να αντιληφθούν οι διοικούντες το ΕΣΥ ότι η περίοδος της επιβολής , των εντολών , των απειλών και της εργασιακής ομηρείας των γιατρών έχει παρέλθει οριστικά.
Εκ του Δ.Σ
Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Κωστάκης Γεώργιος Λιανός Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: